16 глобени за разходки в Плевен

Полицията в област Плевен състави над 16 акта за разходки по паркове и градини и струпване на хора. Засилват се проверките за спазване противоепидемичните мерки, увеличен е и броят на КПП-тата, съобщава БНР.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемичните мерки участват служители на охранителната полиция при ОДМВР и общинския инспекторат.

Само в неделния ден са съставени 13 акта. До отмяната на извънредното положение, който наруши тези мерки, въведени от министъра на здравеопазването се наказва с глоба.

За физически лица тя е в размер на 5000 лв., а за еднолични търговци или юридическите лица се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв. Едновременно с това е увеличен броят на контролно-пропускателните пунктове в областния център.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.