Общинските съветници от БСП заявиха, че няма да подкрепят столичния бюджет

Общинските съветници от БСП заявиха, че няма да подкрепят столичния бюджет

Водещата тема на предстоящото заседание на Столичния общински съвет утре ще бъде приемането на бюджета за 2016 г. Проектът за него бе подложен на обществени обсъждания, дискусии с всички политически групи, участващи в общинския съвет, но въпреки това приемането му едва ли ще бъде с пълно мнозинство. Общинските съветници от БСП заявиха, че няма да подкрепят бюджета, като днес организират и пресконференция, с предложения какви трябва да са приоритетите в него.
Докладът за бюджета бе внесен за разглеждане в СОС на 8 януари, а на 21 януари бе внесена и информация за преходния остатък, който е в размер на 87 млн.лв. Сега проектобюджетът е на стойност 1 млрд. и 260 млн.лв, а окончателното му затвърждаване престои да се случи на заседанието на общинския съвет в четвъртък, 28 януари. Според зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов едва ли ще има трудности с приемането му.

И все пак групата на БСП в съвета няма да гласува за бюджета, тъй като той не решава проблемите на столицата и се преповтаря като приоритетни области вече няколко поредни години, уточни общинския съветник Борис Цветков.

Част от предложенията на БСП бяха включени в бюджет 2016-та , а някои от заложените приоритети в него са екология, зелени системи, почистване на града, транспортна инфраструктура, образование и сигурност.

Loading...

Източник: bnr.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...