Русия кани експерти от НАТО за обсъждане на полетите над Балтийско море

Русия кани експерти от НАТО за обсъждане на полетите над Балтийско море

Русия кани експерти от НАТО в Москва, за да обсъдят въпроси на сигурността в Европа и най-вече полетите над Балтийско море

Това става ясно от съобщение на руското министерство на отбраната, изпратено на фона на напрежението между Москва и Алианса, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Агенция ТАСС цитира заместник-министъра Анатолий Антонов, според когото на заседанието на Съвета Русия – НАТО руската страна е предложила “позитивна програма” за развитие на отношенията с Алианса. Тя би помогнала за предотвратяването на инциденти по линията на съприкосновение.

Като приоритетна задача руското министерство разглежда готовността на взаимна основа да се извършват военните полети над Балтийско море само с включени транспондери.

От НАТО заявиха, че са получени подробности за няколко предложения за сътрудничество от Москва и че съюзниците ще ги проучат сериозно.
Източник: epicenter.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.