Българи в Англия. Пловдивчанка звезда на ВВС

Българи в Англия. Пловдивчанка звезда на ВВС
Добринка Табакова е новият щатен композитор към BBC Concert Orchestra, обявиха от британската обществена медия.

Пловдивчанката живее и работи в Лондон от години. Завършила е консерваторията “Гилдхол”, има докторска степен по композиране от Кингс Колидж в Лондон.

Работила е заедно с оркестрите на Кралското филхармонично общество, BBC Радио 3 и Britten Sinfonia. Дебютният  албум String Paths беше номиниран за “Грами” през 2014 г.

През 2002 г. получава първа награда за химн, написан по случай златния юбилей на английската кралица Елизабет II. През 2011 г. печели първа награда на Конкурса за хорова музика “Сорел” в Ню Йорк.

През 2015 г. Добринка Табакова е включена в класация на 10-те млади композитори, които променят лицето на класическата музика.

Loading...

Радвам се, че ще имам възможността да работя с толкова велики музиканти за дълъг период от време, казва Табакова. Тя ще работи с оркестъра най-малко 3 години.
Източник: Марица

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.