Ангелкова: Много от примерите за презастрояване по морето са с изтекла давност

Министерството на туризма по никакъв начин не отговаря за строителството и за разрешенията за строеж по българското Черноморие.

Това заяви пред Нова телевизия Николина Ангелкова, пише Novini.bg.

Виждате, че много от примерите, които се дават за презастрояването и застрояването – някои са с изтекла давност, други са със стартирани подробни устройствени планове или издадени разрешения за строеж назад във времето. И всичко това се дължи на една липса на стратегия, която е била – когато не се е реализирало – преди 15-20 години. За съжаление и в момента ние берем плодовете на това, твърди министърът на туризма.

За мен е важно да се спазват законите и да няма нарушения, защото всеки един такъв пример вреди на имиджа на българския туризъм. Защото се извежда напред и неминуемо вади очи. И това е нормално, защото не е редно по този начин, коментира тя.

Хубавото е, че от петък, събота, неделя има доста сериозно раздвижване в сравнение с това, което беше миналата седмица – има хора и на плажовете, и по заведенията.

Времето се оправи. Не са само местните. Има доста българи, които са избрали Черноморието, заяви още Николина Ангелкова.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.