В селското стопанство се крадат 50-60% от европарите

Организационният секретар на Асоциация „Български пипер“ Георги Василев е категоричен, че по европейските схемите за подпомагане на селското стопанство се злоупотребява с голяма част от средствата и за това са информирани всички институции.

„В селското стопанство се крадат поне 50-60 процента от всичките пари, които влизат от Европейския съюз“, категоричен е Василев.

На въпрос как се краде, той отговори:

„Краде се по много лесен начин, в нашия случай парите се усвояват на декар, те декларират, че ще засадят толкова хиляди декара с тази култура, не я засаждат, няма контрол, прибират си парите. Това е схемата, тя е много проста. Ако някой декларира, че ще засади нещо, ти трябва да го провериш дали го е засадил, минимум 5% от площите. И те вече 10 години проверяват минимум 5% от площите и винаги декларират, че никой не краде“.

„Ние сме 17 асоциации и информираме абсолютно всички – ЕС, Народно събрание, министър-председател, президент, абсолютно всички“, поясни Георги Василев.

„Никакви санкции не очакваме и ние знаем, че няма да има санкции. Никой нищо не е нарушил“, каза той за очакванията си.

Източник: БНР

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.