Путин: Руската православна църква има съзидателен принос

Путин: Руската православна църква има съзидателен принос

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руснаците и православните християни за Рождество Христово и отбеляза ролята на църковните организации в поддръжката на “специалната военна операция” в Украйна, предаде ТАСС.

“Сърдечно ви поздравявам за Рождество Христово.

Този светъл и любим на всички празник вдъхновява хората за добри дела и стремеж, служи за утвърждаване на обществото на такива непреходни и духовни ценности и нравствени ориентири, като милосърдието, състраданието, доброто и справедливостта”, се казва в изявлението на Путин.

Той отбеляза и съзидателния принос, който има Руската православна църква и други християнски вероизповедания в Русия за единството на обществото, съхраняването на историческата памет, възпитанието на младежта и укрепването на семейството.

“Църковните организации отделят първостепенно внимание в поддръжката на международния и междурелигиозния мир и съгласие в нашата страна,

грижат се за онези, които се нуждаят от помощ, поддържат нашите военни, участващи в специалната военна операция”, заяви Путин и добави,

че тази работа на църквата и църковните организации заслужава най-искрено уважение.

Путин пожела на православните християни здраве, успехи и всичко най-добро.
(БТА, Габриела Големанска)

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.