Путин: Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал в Украйна, беше неизбежен

Путин: Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал в Украйна, беше неизбежен „Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен.

И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“.

Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с историци и представители на традиционните религии на Русия по повод десетата годишнина от възстановяването на Руското историческо и Руското военноисторическо общество, съобщава ТАСС.

Говорейки за конфликта в Украйна, Путин посочи, че днешното противопоставяне всъщност е в рамките на един народ. „Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация“, подчерта Путин.

„Западът прекрои съзнанието на милиони хора в Украйна, наложи им псевдоценности, опитвайки се по този начин да подпали фитила на разпадането на Русия. Буквално пред очите на едно поколение Украйна се превърна от просперираща република в диктатура и жесток антируски инструмент на западните режими. Сегашната ситуация беше самоубийствена за народа на тази страна и смъртоносна за Руската федерация“, заяви Владимир Путин.

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“, продължи руският президент.

Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация, подчерта Путин. „Също така е трудно и болезнено, че един народ всъщност се бори помежду си. Всъщност конфронтацията протича в рамките на един народ. Точно както беше след катаклизмите от 1917 г. Хората отново бяха изправени“. В същото време „Бандеровското ръководство мисли“ само „главно за парите, които са скрити в западните банки“.

В същото време Путин нарече глупости твърденията, които се чуват в Европа, че Украйна е освободила европейските страни от нацизма по време на Втората световна война поради присъствието на Червената армия на украинските фронтове.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.