Радев: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта.

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължава кризата – доверието е загубено, това заяви президентът Румен Радев в извънредно изявление.

„Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор, за свобода, законност и справедливост. Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории“, каза Радев.

Според него този капитал не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ. „Това, което става днес по улиците е достояние на всички български граждани, които отстояват днес своето бъдеще. Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете именно на хората от протеста. Това е нашата обща кауза. Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието. Лъжи, клевети и сеене на разкол. Никога народът не е бил по-единен в искането си за законност. В смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот. Никога народът ни е не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне справедливостта в правораздаването, което е призвано да я брани. Да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци. Затова трябва да бъдем и сме длъжни да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем егоизмът, предразсъдъците, интригите на задкулисието и външни сили да внасят разделение в редиците. Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължава кризата. Доверието е загубено и това го виждате навсякъде по площадите“, каза още Радев.

Източник: OFFNews.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.