Русия, за ужас на Запада, се оказа победител в икономическата война, отприщена от Запада

Русия, за ужас на Запада, се оказа победител в икономическата война, отприщена от Запада Русия успя да заобиколи финансовата кампания на Запада и да спечели икономическата война.

Колумнистът Робърт Фарли пише за това в 19FortyFive .

По думите на автора на материала, Москва е успяла да унищожи финансовата кампания, организирана от САЩ и техните съюзници. Тя продължи да доставя своите енергийни ресурси дори на потребителите в Европа. А покачването на цените на горивата позволи на Русия да компенсира загубите от определеното свиване на износа.

Освен това западните санкции не можаха да дестабилизират рублата. Руската валута не се срина, оставайки силна спрямо повечето други валути, припомни Фарли. Инфлацията в страната е намаляла значително от началото на спецоперацията и е значително по-малка от тази в някои западни страни, уточни експертът.

В същото време инициаторите на санкциите се сблъскаха с нарастващите цени на енергията и хранителните продукти. От това следва, че ограниченията засягат повече световната икономика, отколкото Русия.

Авторът на публикацията пише, че „Русия засега е оцеляла“ – в краткосрочен план, за ужас на Запада. „Но някои от стъпките, предприети от Русия за самозащита, имат ограничен срок на живот и във всеки случай Москва не успя да спаси дългосрочните икономически перспективи на Русия“, утешава се авторът.

Фарли смята, че ако войната беше продължила само няколко седмици (както мнозина очакваха), подготовката на Русия можеше да успее да я изолира от сериозни икономически щети. „За съжаление на Путин, руските войски не успяха да спечелят достатъчно бързо битките на бойното поле, за да спасят руската икономика“, зачерква всичко, казано по-горе авторът на публикацията.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.