Русия смени денацификацията с десатанизация, иска комисия да разследва САЩ и Украйна

Русия смени денацификацията с десатанизация, иска комисия да разследва САЩ и Украйна Русия се готви да защитава Херсон. Това е най-големият град под нейния контрол.

Според властите в Киев, руските сили се окопават за най-тежките битки в стратегическия южен град.

Над 40 населени места в Украйна са били подложени на удари в последните 24 часа, твърди Киев.

Русия иска от ООН да разследва забранени биологични дейности в Украйна. А в Москва вече не говорят за денацификация на Украйна, а за десатанизация.

Москва официално поиска от Съвета за сигурност на ООН да провери твърденията ѝ, че Киев ще използва „мръсна бомба“ на собствената си територия, за което ще обвини Кремъл.

„Подобна схема е много опасна, но ще бъде изгодна за режима на Зеленски да остане на власт“, каза заместник-посланикът на Русия в ООН Дмитрий Полянски.

Западните дипломати отхвърлиха обвинението. Русия обаче стига по-далеч – поискала е комисия, която да разследва Съединените щати и Украйна, тъй като в страната се извършвали забранени биологични дейности. С началото на войната Русия отправи обвинения към САЩ и Украйна, че в страната има тайни американски лаборатории, които са участвали в биологична война.

На дългия източен фронт продължават тежките боеве заради руските атаки, които целят да пробият отбранителната линия при Бахмут и Соледар. Продължава контранастъплението на украинските сили и на юг, най-вече около Херсон.

Украйна помоли хората, намерили спасение от войната в чужбина, да не се връщат тази зима заради очаквано засилване на руските удари. Според властите в Киев така ще се избегне допълнителен натиск върху енергийната система. Ударите на Русия срещу електростанции и далекопроводи унищожиха една трета от мощностите в страната.

Близо 7,7 милиона души напуснаха Украйна. Според Международния валутен фонд страната има нужда от 3 милиарда евро на месец, за да се издържа.

А след като веднъж му беше отказано посещение и други две бяха отлагани, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер все пак пристигна официално в Киев. Наложи се обаче той да прекара час и половина в бомбоубежище заради включили се системи за въздушна тревога.

„Обсъдихме целия спектър от заплахи, създадени от Руската федерация на този етап от пълномащабната война. Това включва продължаването на ракетния терор, въвличането на Иран като съюзник на Русия и по-нататъшното демонстриране на руски ядрен шантаж. В Германия оценяваме тези и подобни руски заплахи по един и същи начин“, заяви той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.