Русия: Целта е постигната, всички цели са поразени

Русия: Целта е постигната, всички цели са поразени Русия обяви, че е предотвратила доставката на чуждестранни оръжия за украинската армия с масираните си ракетни удари в петък,

които засегнаха редица трафопостове и електроцентрали и причиниха прекъсвания на електрозахранването и водоснабдяването а в цяла Украйна.

„Системите за военно командване, военно-промишленият комплекс и поддържащите ги енергийни съоръжения на Украйна бяха поразени с масирани удари с високоточни оръжия“, съобщи руското министерство на отбраната в ежедневния си брифинг.

„Целта е постигната. Всички зададени цели са поразени.

В резултат на ударите бе прекъснат трансферът на чуждестранни оръжия и боеприпаси, блокирано бе придвижването на резерви към районите на бойните действия и бяха спрени украинските отбранителни предприятия за производство и ремонт на оръжия”, продължава руският доклад.

На този фон властите в Украйна докладваха не военни загуби, а повсеместно спиране на електрозахранването, водоснабдяването и отоплението за населението, при минусови температури.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел нарече руските бомбардировки: „терор“.

„Днешните масивни ракетни атаки в Украйна са още един пример за безразборния терор на Кремъл, който лишава украинския народ, болници и критични услуги от електричество,

отопление и вода в мразовитите зимни условия“, заяви Борел в Туитър и добави, че „ЕС ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.