Теменужка Петкова: Горанов е най-успешният финансов министър, който сме имали

На фона на цялата отговорност, която носи правителството в настоящия момент, свързана с пандемията, подобни Фейсбук изяви ги възприемам като опит за отвличане на вниманието от важните задачи.

Това коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова, по бТВ, коментрайки фейсбук изявите на обвиняемия Васил Божков.

Наша задача сега е да се справим с пандемията, следващата стъпка е да върнем нормалния живот на българските граждани. Когато фактите говорят всички трябва да се съобразим с тях, а те са безспорни, допълни тя.

По думите й не може да отрече имиджът на премиера Бойко Борисов, който има във вътрешен и външен план.

А по думите й Владислав Горанов е най-успешният финансов министър, който сме имали, след годините на прехода.

Тези обствоятелства са признати в международен план, каза Петкова.

По думите й в конкуренцията няма нищо лошо.

В това, че държава влиза на пазара на горивата няма нищо изненадващо. Това ще бъде в интерес на българските потребители.

Тя заяви, че няма информация докъде е стигнала продажбата на ЧЕЗ. Компанията функционира нормално, заяви тя. Няма основание за притеснения, посочи тя. По отношение на инспекцията на интерконектора Гърция-България, тя заяви, че този проект става реалност. 151 км от проекта е на българска територия. Разнесени са тръбите по трасето, до края на месеца се чака да пристигне машината за автоматично заваряване, с което да се навакса забавянето, посочи тя.

Тя се надява тази година да има Балкански поток.

Източник: Novini.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.