БСП и ДПС се обединиха за вота на недоверие срещу кабинета

БСП и ДПС се обединиха за вота на недоверие срещу кабинета
БСП и ДПС ще работят заедно за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета за сектор здравеопазване. След 30-минутна среща при закрити врата между двете партии червеният лидер Михаил Миков и един от временните водачи на ДПС Мустафа Карадайъ обявиха, че още утре ще излъчат работни групи, които да почнат да пишат мотивите за вота.

Вотът не е заради казуса с ваксините, с ДПС още декември внесохме питане по този въпрос и настояваме утре Петър Москов да дойде и да отговори, обясни Миков.

По темата за ваксините той е възмутен от противоречиво информиране от страна на МЗ. Нужно е разискване в парламента, за да се свали общественото напрежение и истината да излезе наяве, убеден е социалистът.

Карадайъ пък обяви, че вотът на недоверие ще има превантивен характер. Предстоят събития на база направени вече законови промени в здравеопазването и експертите ни са притеснени от очакваните резултати, сподели той.

Миков услужливо разясни за кои събития става въпрос – нова политика за доплащането на пациенти от февруари и разделението на два здравни пакета от април.
Източник: nakratko.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.