Северна Корея плаши Турция с ядрена война: Ще ви изтрием от картата+ВИДЕО

Северна Корея плаши Турция с ядрена война: Ще ви изтрием от картата!
Северна Корея плаши Турция с ядрена война, ако действа срещу Русия

Северна Корея неочаквано се намеси в конфликта между Турция и Русия. В социалните мрежи се появи видео на корейския диктатор Ким Чен Ун, в което той заплашва Анкара с ядрена атака, ако започне настъпление срещу Москва. Според съобщението, Турция ще бъде засегната от ядрени ракети, ако реши да действа срещу Русия. Информацията бе съобщена от иранската информационна агенция Мизан, която твърди още, че севернокорейският лидер обещава да изтрие Турция от картата на света, ако Анкара продължава да помага на САЩ и Ислямска държава в сирийската война.

Заплахите показват, че Северна Корея активно подкрепя борбата на Русия срещу Ислямска държава, посочват изворите. Ким Чен Ун е заявил още, че Пхенян няма да се съобразява с международни правила или конвенции, ако Анкара не преустанови своите нападателни действия. И ако Турция се сблъска с Русия или продължи да подкрепя Ислямска държава в Сирия и Ирак, Пхенян ще започне ядрена атака срещу Анкара.

Както е известно лидерът на Северна Корея през лятото едва не предизвика военен конфликт на Корейския полуостров, след като Южна Корея поднови пропагандата си срещунего. Тогава се стигна до сблъсък и дори бяха убити двама войници, а от война между двете страни ни делеше само една крачка.

Само благодарение на натиска оказан от Япония и Китай, корейския лидер не нареди изстрелване на ядрените си ракети спрямо южната си съседка. Както е известно обаче от известно време той отправя изключително агресивни заплахи към САЩ. А акцията срещу Турция е последният акт, който успя да втрещи целия свят.

Досега Ким Чен Ун е отправял единствено заплахи срещу Америка заради напрежението, което внася на Корейския полуостров, но не и срещу друга държава-членка на НАТО. Този път заплахата срещу Турция предизвика сериозно притеснение сред международните анализатори, тъй като, за разлика от Обама, Ердоган показа, че не си мълчи при подобни изявления.

Сблъсъците между турския и руския президент не спират, макар и за момента да са само в рамките на търговска блокада и замразяване на дипломатическите отношения. Изявленията на Северна Корея обаче доста притесняват не само властите в Анкара.

Източник:razkritia.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.