ВЛАДИМИР ПУТИН ПОЗДРАВИ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ С РОЖДЕСТВО

ВЛАДИМИР ПУТИН ПОЗДРАВИ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ С РОЖДЕСТВО
Президентът на Русия пожела на всички граждани на страната, които празнуват Рождество Христово, щастие, мир, успехи в благите им дела и начинания.
Това съобщи пресслужбата на Кремъл.
«Този празник ни дарява радостно настроение, пробужда в нас най-светли чувства и мисли. Обединява ни около идеалите на доброто, любовта и милосърдието. Тези непреходни ценности имат особена роля в историята на Русия, в продължение на много векове те са духовната и нравствена опора на обществото», — се казва в поздравлението.
«Днес Руската православна църква и другите християнски конфесии в Русия продължават традициите на отговорното си служене, помагат на хората да придобият вяра, дават им сила в жизнения път. Участват съзидателно във възпитанието на подрастващото поколение, стабилизират семейната институция, майчиството и детството. Работят за хармонизацията на междунационалните и междурелигиозните отношения. Тази огромна и сериозна работа заслужава дълбоко и искрено уважение», — отбеляза президентът на Русия.
Той пожела на православните християни, на всички граждани на Русия, празнуващи Рождество Христово, щастие, мир и успехи в благите им дела и начинания.
Рождество Христово се чества по няколко календара: на 25 декември — по Григорианския, на 7 януари — по Юлианския.
Заедно с Руската православна църква Рождество празнуват Йерусалимската, Полската, Грузинската, Сръбската православни църкви, а също атонските манастири.
Президентът на Русия взе участие в рождественското богослужение в храма Покров Богородичен в село Тургиново, Тверска област.
В този храм са кръстени неговите родители. През 2011 година той подари на настоятелството икона на Пресвета Богородица, работа на неизвестен майстор от 19 век.
В селото се намира старо гробище, където е погребана бабата на Путин Елисавета Аликсеевна Шеломова.

Източник:bgr.news-front.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.