Кървав ад за терористите в Алепо: Атаката им се провали, стотици са убити

Кървав ад за терористите в Алепо: Атаката им се провали, стотици са убити

Терористите, екрепили се в сирийския град Алепо продължават да понасят огромни загуби

Само за последните два дни в района са били ликвидирани над 20 главатари и полеви командири на ислямистките групировки, както и стотици редови бойци, предава “Русская весна”.

Вечерта на 2 август правителствените части са превзели обратно районите на запад от Алепо, само два часат след като терористите нахлуха в тях. След успешна засада са били убити около 40 ислямисти, десетки са били ранени. След понесените големи загуби в жива сила и техника джихадистите са прекратили опитите си за атака в тези райони.

Във вторник през деня теорористите започнаха мащабно настъпление в райна Рамус с цел да завземат артилерийска база и да пробият към обкръжена група техни бойци.

Атаката започнала с два мощни взрива на тунелни бомби. Както съобщава политическото управления на сирийската армия, нейните отряди са претърпели минимални загуби в сравнение с голям брой жертви на терористите.

Двама главатари от групировката “Файлак Аш-Шам” са били ликвидирани при неуспешния втори щурм. Това са Мохамад Хасан ал-Хатиб и Хайтам Ал-Дарвиш. Сайтове на групировката “Ахрара Аш-Шам” съобщават за смъртта на друг командир с прозвище Абу Хамза ал-Шам. Други въоръжени чбанди също съобщават за загубата на свои комаднири и бойци. Само групата “Джейш ал-Ислам” е публикувала снимки на 8 свои бойци, сред които няколко полеви командири.

Освен това, през нощта на 1 срещу 2 август терористите от “Джейш ал-Фатх” са загубили 4 танка, 5 БМП-та, 14 пикапа с тежки картечници и 3 военни автомобила.

Преди това от руското командване съобщиха, че при Алепо са ликвидирани над 800 терористи, 14 танка, 10 БМП-та и над 60 автомобила с поставени на тях различни въоръжения.
Превод и редакция: Епицентър.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.