Българите във Великобритания: Не сме уплашени

Българите във Великобритания: Не сме уплашениЛошото е, че има и ново правителство. Камерън беше добър премиер, според мен, споделя Весела Ангелова

Паулина Гегова

Разбрахме какво е положението на англичаните в България, но сега ще разберем какво смятат и българите в Лондон. Някои са уплашени, други стоят от страни и чакат някакъв развой на нещата, трети сигурно вече са стегнали куфарите, четвърти се успокояват с факта, че имат поне 2 години време да си подредят мислите.

Свързахме се с Весела Ангелова, директно от Лондон, която живее в столицата, заедно с приятеля си Стефан Чакъров, вече повече от 7 години. Въпреки това, те нямат паспорти, а и не мислят да кандидатстват. Ето какво смята тя за ситуацията.

-Кога заминахте за Лондон и защо?

Заминахме края на 2009-та година. Моят приятел искаше да следва мечтата си и да стане персонален фитнес треньор в Англия. Аз го подкрепих в решението му.

efekt 2

-С какво се занимавате сега и как го постигнахте?

Мениджър съм в кетъринг компания, постигнах го с много работа. Той също успя да осъществи мечтата си и пак с много труд.

-Какво мислиш за мнението на англичани, че имигрантите представляват евтина работна тъка, което срива икономиката им и тяхната възможност за развитие?

Англичаните осъзнават, че имат нужда от имигранти, които да работят в сферите на услугите, строителството и земеделието. Не мисля, че са расисти, по скоро се умориха да им казват от Европа какво да правят.

-Какви са очакванията ви сега? Ще се приберете ли у дома?

Не мисля, че живота ми ще се промени драстично, никой не знае какво ще стане. Интересни времена ще са. За мен е по-интересно кой ще е министър председател. Факт е, че пенсионерите и ниско образованите британци са гласували за излизане, а Лондончаните и хората с образование са искали да останат.

Интересно е също какво ще стане с цената на имотите. В момента са нереално високи, прогнозите са, че ще паднат драстично, което ще е добре за работещите, които в момента само си мечтаят да си имат собствено жилище.

-Страхуваш ли се, че ще ви депортират?

-Не, това не си го и помислям! Живея там от 7 години, работя, плащам данъци, наеми, сметки. Ще им отнеме много време докато излязат. И ще трябва да решат какви мерки ще предприемат. Очаквам да ни издадат работни визи.

Така или иначе, до октомври нищо няма да стане. Новия премиер може да задейства процедурата. Камерън няма да предприеме нищо. Всичко е възможно. Нещата ще отидат или на по-добре или ще станат по-зле. / topscandal.info

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.