Столтенберг и Щайнмайер с важно заявление

Столтенберг и Щайнмайер с важно заявление

НАТО възнамерява да продължи да укрепва своята отбрана и успоредно с това да води диалог с Русия

Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на съвместна пресконференция с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„НАТО ще продължи да подкрепя баланса между укрепването на своята отбрана и диалога с Русия“, каза той.

„Ние трябва да говорим с Русия. Това ще позволи да й разясним нашата позиция и да се избегнат възможните инциденти и неразбирания“, продължи Столтенберг.

Той също така призова за „повишаване на военната прозрачност с цел предотвратяването на инциденти“.

efekt 2

В тази връзка държавите от НАТО подготвят допълнение към Виенския документ на ОССЕ за прозрачност на военните дейности в Европа и контрол над военните учения.

По-конкретно алиансът настоява за създаване на механизъм за мониторинг и предупреждение на руските внезапни проверки на бойната готовност на армията.

Всички тези, които днес бяха обявени от генералния секретар на НАТО на практика са дословно повторение на изявленията, които лидерите на алианса направиха след срещата на върха във Варшава от 8 и 9 юли.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.