Журналистът Михаил Кръстев: Сблъсъците, които виждате в САЩ, ще дойдат в Европа и в България

Не мога да кажа, че има някакво напрежение при българската диаспора предвид безредиците, които се случват в САЩ в момента.

Може би българите в Чикаго са най-засегнати, тъй като там сблъсъците между полицията и чернокожите традиционно са най-лоши, защото там има и история.

Това сподели в ефира на Нова телевизия журналистът и анализатор Огнян Дъскарев по повод последните събития в САЩ, породени от убийството на Джордж Флойд, цитиран от новини.бг.

,,Живял съм доста години в Щатите и не мога да кажа, че има расизъм. Всъщност това, което се случва, е социално-икономическо неравенство. Чернокожите твърдят, че са онеправдани и искат да бъдат равни на белите по стандарт на живот и богатство. За жалост мнозинството от чернокожи в САЩ живеят само на социални помощи, без да изпитват желанието много-много да учат“, коментира още Дъскарев и допълни, че не очаква избухването на гражданска война.

Според другия журналист в студиото на “Плюс-минус“ Михаил Кръстев, автор в платформата „Консерваторъ”, за данъчната политика в България, причините за протестите в САЩ не са толкова етнически, колкото социално-икономически.

Той също изрази мнението, че гражданска война не е вариант.

,,Предричам разпростирането на подобни сблъсъци и в Европа, включително и в България“, добави Кръстев.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.