Официално: Русия представи лекарство срещу коронавируса

Лекарството с висока селективност блокира цитопатичния ефект

Федералната агенция по биомедицина създаде лекарство за лечение на коронавирусна инфекция на базата на антималариалния медикамент мефлохин, информира Риа Новости.

В доклада се отбелязва, че изследователският и производствен център Pharmzashchita е разработил режим на лечение, като взема предвид китайския и френския опит.

„Лекарството с висока селективност блокира цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и инхибира репликацията му, а имуносупресивният ефект на мефлоквина предотвратява активирането на възпалителния отговор, причинен от вируса.

Добавянето на макролидни антибиотици и синтетични пеницилини не само предотвратява образуването на вторичен бактериално-вирусен синдром, но и увеличава концентрацията антивирусен агент в кръвната плазма и белите дробове “, твърдят разработчиците.

Източник: Телевизия Евроком










Източник: Бултимес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.