Путин бойкотира септемврийската сесия на Общото събрание на ООН

Путин бойкотира септемврийската сесия на Общото събрание на ООН

Руският президент не обяви какви са причините за отсъствието му в САЩ

Руският президент Владимир Путин няма да присъства на септемврийска сесия на Общото събрание на ООН.

“Президентът няма планове да участва в Общото събрание тази година”, каза прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков. 71-вата сесия на Общото събрание на ООН ще се проведе в Ню Йорк 20-26 на септември.

Дебатът ще започне с речи на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и председателя на 71-вото заседание на Общото събрание, Питър Томсън. Първият ден ще говорят президентите на САЩ и Франция Барак Обама и Франсоа Оланд, както и премиерът на Великобритания Тереза Мей.

Междувременно стана ясно, че Владимир Путин е отменил очакваната визита в Турция на 31 август, когато трябваше заедно с турския си колега Ердоган да бъде в Анталия за приятелската среща между футболните отбори на Русия и Турция. Това заяви прес-секретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков пред ТАСС.

По-рано турските медии съобщаваха, че пристигането на Путин в Анталия ще бъде втората крачка за нормализиране на отношенията с Турция след посещението на Реджеп Ердоган в Санкт Петербург.

Не е обявена официална причина за отменената визита.
Източник: epicenter.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.