Швеция връща военната служба

Швеция връща военната служба
Външната министърка на Швеция Маргот Валстрьом одобри идеята за връщане на задължителната военна служба и създаване на алтернативни граждански структури в страната, съобщи Ройтерс. Според нея това би помогнало за справянето с притока на бежанци.

“Представете си, ако имахме цивилни в резерв тази есен и те можеха да бъдат повикани, за да подсилят имиграционната агенция”, каза тя.

Белгия съобщи, че е разбила най-голямата досега организация за трафик на имигранти в страната. Каналджиите прекарвали с товарни автомобили дневно по 20 бежанци към Англия срещу 2000 евро.

Турция планира да предложи на сирийски бежанци разрешителни за работа, за да облекчи натиска върху тях да мигрират, каза министърът по европейските въпроси Волкан Бозкир.
Източник:24chasa.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


efekt 2