Зафиров: Промените в Закона за отбраната са национално предателство+ ВИДЕО

Зафиров: Промените в Закона за отбраната са национално предателство


Няма гаранция, че някой ще носи дежурство с нашите пилоти, а не вместо тях. Какво значи „съвместно“ – ако ние даваме летища, радари, гориво, логистика и храним чуждите пилоти – това съвместно ли е?“, попита народният представител от групата на БСП “Лява България” Атанас Зафиров в пленарна зала днес.

Няма гаранция, че някой ще носи дежурство с нашите пилоти, а не вместо тях. Какво значи „съвместно“ – ако ние даваме летища, радари, гориво, логистика и храним чуждите пилоти – това съвместно ли е?“, попита народният представител от групата на БСП “Лява България” Атанас Зафиров в пленарна зала днес.

Депутатите от БСП ”Лява България” се обявиха против предлаганите от управляващите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Зафиров разкритикува министъра на отбраната за това, че в комисията по отбрана не е предоставен анализ на резултатите от общественото обсъждане на промените в закона.

„Няма такъв анализ, няма и да има, защото българското общество категорично не споделя предложените промени, нещо повече – приема ги като национално предателство“, продължи социалистът. По думите му с тези промени страната ни ще бъде приравнена с държави като Исландия, Люксембург, Словения, Литва и Естония.

„При цялото ми уважение и респект към техните икономики, но тези страни са без военни традиции и с нулева бойно-авиационна история“, подчерта Зафиров и припомни, че България е страната с една от първите в света военновъздушни бомбардировки и с 230 бойни самолета само преди 25 години.

„Защо никой не казва колко ще струва това на българския данъкоплатец или някой си мисли, че тези самолети ще дойдат безплатно в името на високите евроатлантически идеали? Да не се окаже, че е по-изгодно да купим нови двигатели, отколкото да си плащаме загубата на въздушен суверенитет“, каза още Зафиров. По думите му с тези действия управляващите неглижират най-ценния капитал на ВВС – хората с тяхната подготовка и компетенция.

Атанас Зафиров попита дали предлаганите от управляващите промени не са и грубо нарушение на Конституцията, където е записано, че териториалната цялост на Република България е неприкосновена; че въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост.

„Днес, 14 януари, точно 55 години от смъртта на проф. Цветан Лазаров – най-продуктивният български авиоконструктор и учен в областта на авиацията, вие давате път за още една смърт – тази на българската изтребителна авиация, а с нея и на част от националното ни достойнство, държавен суверенитет и идентичност“, завърши Атанас Зафиров.

Ето видеото което което ще ви накара да настръхнете :

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.