Подло убиха герой от отбраната на Донбас

Подло убиха герой от отбраната на Донбас
Украински снайперист застреля прочут командир и герой от отбраната на Донбас
Полковник Евгений Кононов от Републиканската гвардия на ДНР е загинал, поразен от 1 куршум, в Донецк

В Донецк е убит заместник командира на 100-на бригада на Републиканската гвардия, героя от отбраната на Донбас, полковник полковник Евгений Юриевич Кононов, известен с псевдонима “Кот”, съобщава “Русская весна”. Той е бил застрелян в събота, 9 януари, с 1 куршум от вражески снайперист.

“С дълбока скръб съобщаваме, че загина зам.-командира на нашата бригада полковник Евгений Кононов”, съобщава пресслужбата на Националната гвардия на ДНР без да дава подробности за инцидента.

Полковник Евгений Кононов е участвал във всички ключови битки за освобождаването на ДНР от украинските окупатори. Отбранявал е Саур Могила и Шахтьорск, раняван е в сраженията за летището на Донецк, припомня “Русская весна”. Той е командвал опълченците по време на обсадата на войските на Киев в “Дебалцевския котел”.

Източник:blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.