Заплахата ли е Петър Волгин

Заплахата ли е Петър Волгин


„Днес получих писмо от председателя на СЕМ Георги Лозанов, в което ясно е казано, че за сваленото предаване „Деконструкция” на Петър Волгин не е налагана административна санкция за нарушение на Закона за радиото и телевизията”, коментира във Фейсбук председателят на НС на БСП Михаил Миков.

По думите му от СЕМ очаквали от БНР допълнителна информация за процедурата, мотивите и анализа, довели до спирането на предаването „Деконструкция”. Той припомни, че Управителният съвет на БНР оправда радикалните си действия така: „Г-н Волгин продължава системно да толерира и да насърчава поведение, нарушаващо разпоредбите на ЗРТ.”

„Излиза, че СЕМ не е констатирал нарушението, заради което БНР са свалили Волгин от ефир. Тогава защо? Лозанов ни казва да питаме Янкулов, а Янкулов се оправдава с Лозанов. Истината е някъде между тях… Но едно е сигурно, заплахата за плурализма в обществените ни медии не е Волгин”, категоричен бе Михаил Миков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.