Германски министър се самоуби заради COVID-19

Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер се самоуби, силно притеснен как да се справи с икономическата криза от коронавируса.

Това заяви премиерът на провинцията Волкер Буфие.

54-годишният Шефер е открит мъртъв близо до железопътен коловоз вчера, съобщава БТА.

От прокуратурата във Висбаден заявиха, че смятат, че се касае за самоубийство. „Ние сме в шок, не можем да повярваме и най-вече сме безкрайно тъжни“, каза Буфие в изявление.

Хесен е дом на финансовата столица на Германия, Франкфурт, където се намират големи кредитори като „Дойче банк“ и „Комерцбанк“. Европейската централна банка също се намира във Франкфурт.

Буфие припомни, че Шефер, който беше шеф на финансите на Хесен в продължение на 10 години, е работил „ден и нощ“, за да помогне на компаниите и работниците да се справят с икономическото въздействие от пандемията. „Днес трябва да признаем, че той беше силно разтревожен“, каза Буфие, близък съюзник на канцлера Ангела Меркел.

„Именно в този труден момент имаме нужда от някой като него“, добави той.

Популярен и уважаван, Шефер отдавна бе обявен за възможен наследник на Буфие. Подобно на Буфуе, Шефер принадлежеше към дясноцентристката партия на Меркел.

Той оставя жена си и двет си деца.

Източник: Новини.бг

Източник: Бултимес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.